Vindmøller er en dansk klimasucces

I Danmark har vi god grund til at være stolte af vindenergiens succes. Tusindvis af danskere har også valg at købe el fra Vindstød. På denne side kan du læse mere om, hvorfor og hvordan vi arbejder for vindenergi.

Send et klart signal med certificeret strøm fra vindmøller

Politikerne i Danmark har vedtaget, at alle forbrugere skal have frit valg af elselskab. Derfor kan borgerne selv vælge, hvilket elselskab, de ønsker at købe deres strøm fra, selvom alt el blandes i nettet. Hvert selskab skal lave egen el-deklaration, der viser el-mixet bag elselskabets produkt. Vindstøds deklaration er CO2-neutral.

Desværre er de fleste energiselskaber fortsat baseret på el fra kulkraftværker. Kulkraft udleder store mængder CO2, hvilket er skadeligt for miljøet.

Når du køber el fra Vindstød, så køber vi oprindelsescertifikater fra producenter af vindenergi. Dermed understøttes hele produktionen af grøn energi, da salget af certifikater er med til at holde ældre møller i drift og finansiere nye møller.

På den måde kan du hjælpe til en hurtigere omstilling mod en bæredygtig og CO2-venlig energiproduktion.

Det er vigtigt at sige, at den enkelte forbruger i sig selv ikke gør en enorm forskel. Men når mange vælger klimavenligt, så har det betydning.

Tilmeld dig Vindstød

Vi er baseret på danske vindmøller over hele landet

Ved at zoome ind på kortet, kan du se et udvalg af de vindmøller, Vindstød.dk er baseret på. Der er løbende udskiftning, så den kan være siutationer, hvor kortet ikke er helt opdateret. Når du har zoomet ind, kan du klikke på en af prikkerne for at se informationer om vindmøllen.

Vi opfører masser af ny, vedvarende energi

Vindstød er en del af Vattenfall, som er blandt de absolut største udviklere af vindnergi på globalt plan. Men særligt i Danmark har vi gang i mange spændende nye projekter.

For os er det nemlig vigtigt, at vi ikke bare taler om handlinger - men at vi rent faktisk gennemfører dem.

Læs mere om vores konkrete handlinger her.

Hvad sker der, når det ikke blæser?

Du er altid sikret el i din kontakt, da forsyningssikkerheden hos Vindstød er helt den samme som hos alle andre energiselskaber. Det kan du læse mere om her.

Forbruger­ombudsmandens mærknings­ordning

Vindstød er omfattet af Forbrugerombudsmandens nye mærkningsordning. Den kan du læse mere om her.

Hvis jeg ikke vælger Vindstød, hvilket energimix er min el så baseret på?

Vindstød er omfattet af Forbrugerombudsmandens nye mærkningsordning. Den kan du læse mere om her.

Spar på din elregning.
Tjek selv

Sammenlign Vindstøds fleksible løsninger for klimavenlig el til hjemmet med din nuværende elregning, og se hvor meget du kan spare.

Tjek hvor meget du sparer med klimavenlig el

Skift nemt energiselskab.
På 2 minutter

På få minutter kan du skifte til et energiselskab med dig og klimaet på dagsordenen. Det er nemt og vi står for alt det praktiske - herunder besked til dit gamle selskab.

Køb billig el fra danske vindmøller